Din gave gir barn muligheten til å vokse opp

Med en fra Røde Kors gave hjelper du barn som er skadet i krig og konflikt.

Din støtte hjelper

Gutt med protese Utallige barn skades i krig og konflikt. Røde Kors jobber for fullt med å gi nødhjelp og helsehjelp. Barna trenger din støtte – gi en gave i dag! Foto: Qusal Almoayed/ICRC

Støtten din går til nødhjelp og helsehjelp der behovet til enhver tid er størst.

Lille Ahmed på 6 år ble hardt skadet av splinter og måtte amputere begge bena. I krigsherjede Jemen er halvparten av sykehusene ute av drift, og mange får ikke helsehjelp. Barna rammes hardest.

Ahmed er en av de heldige – han har fått en ny protese og venter på en til. Gjennom Røde Kors får han opptrening slik at han en dag kan løpe i gresset med dragen sin eller spille fotball med vennene. Ikke minst kan han gå på skolen igjen og få håp om en bedre framtid.

Gi gaven på andre måter:

  • SMS: REDDLIV til 2272 (250kr)
  • VIPPS 2272 (valgfritt beløp)
  • Gi hver måned: GIFAST til 2272 (100 kr/mnd) på SMS
vipps visa mastercard

Barna betaler prisen i krig og konflikt

Gutt med gips på sykesengOmar ble operert på feltsykehuset i Al Hol. Nå gleder seg til å fjerne gipsen så han kan leke med brødrene sine igjen. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Det er barna som betaler prisen også i Syria. Mange av de er påført store smertefulle skader i krigshandlinger. I tillegg lider et stort antall av underernæring eller infeksjoner på grunn av lite tilgang på mat og helsehjelp. 

Omar på seks år ble skadet i beinet før han kom til Al Hol-leiren i Syria. Da brødrene hans så hvor omfattende skaden hans var gråt de mye og trodde de aldri ville få se han igjen da han skulle opereres. 

På feltsykehuset til Røde Kors ble han operert, og da de så han komme tilbake med moren, klemte de han lykkelige. Nå venter brødrene spent på om han snart kan være med å leke igjen.